Hoogeslag bouw- en tekenbureau voor de particulier.

Hoogeslag Bouw- en tekenbureau
Oude deventerweg 6landkaart.jpg

8121RL OLST

06-18678881

info@hoogeslagtekenbureau.nl

 

Het belang van goede bouwbegeleiding:

Het belang van goede tekeningen:

Aankoopinspectie:

Verkoopinspectie:

Opleveringsinspectie:

Interieur:

Afbouw:

Algemeen:

 

Het belang van goede bouwbegeleiding.

Hoogeslag bouw- en tekenbureau, voor een totale bouwbegeleiding.

Wanneer u als particulier wilt gaan bouwen of verbouwen, komt u al gauw tot de ontdekking dat er erg veel wettelijke regelingen en voorschriften zijn.

Er moeten tal van zaken geregeld worden om er voor te zorgen dat het bouwproces voorspoedig verloopt.

Hoogeslag bouw- en tekenbureau helpt u door het woud van regelingen en voorschriften.

Na het maken van de tekeningen worden in overleg met u offertes aangevraagd bij 1 of meerdere aannemers.

Het is van groot belang dat deze aanvragen goed worden gedaan, waarna de binnengekomen offertes worden getoetst op inhoud en compleetheid.

Door deze werkzaamheden bij ons neer te leggen is de kans op verrassingen na het verlenen van de opdracht aan een aannemer zeer klein.

 

Het belang van goede tekeningen.

Goed tekenwerk kost het nodige maar verdiend zich zeker terug. Het voorkomt onduidelijkheden en fouten tijdens het gehele proces.Elke gemeente vraagt om tekeningen om uw bouwplan te kunnen toetsen aan haar voorschriften. Het plan wordt bovendien voorgelegd aan de afdeling ruimtelijke ordening en aan de welstandscommissie. Daaruit zal blijken of het ontwerp voldoet binnen de eisen van ruimtelijke ordening en aan de eisen van welstand. Ook de aannemer heeft tekeningen nodig om uit te rekenen wat uw bouwplan zal gaan kosten. In een later stadium zal de aannemer een meer gedetailleerde tekening en/of werktekeningen moeten hebben om uw bouwplan te kunnen bouwen. Ook werken wij samen met een installatie-technisch tekenbureau, dus ook op installatietechnisch gebied kunnen wij voor u het nodige betekenen.

Onder het menu stappenplan staat het gehele traject gefaseerd omschreven. 

 

Hoogeslag bouw- en tekenbureau ook voor uw bouwinspecties.

 

Aankoopinspectie / Verkoopinspectie / Opleveringsinspectie.

Aankoopinspectie:

Eén van de duurste aankopen in een mensenleven vraagt om een goede voorbereiding. Het is namelijk verleidelijk om met de verkopers in onderhandeling te gaan als u een huis hebt gevonden dat op het eerste oog helemaal aan uw wensen voldoet. Maar houdt alstublieft uw hoofd koel en wees op uw hoede. Dat voorkomt dat u voor onaangename verassingen komt te staan. Want regelmatig vertonen huizen onopgemerkte gebreken, achterstallig onderhoud of pakt een verbouwing duurder uit dan verwacht. Daarom raden wij u een aankoopinspectie aan.

Daarnaast heeft u als koper volgens artikel 17 van het Nieuw Burgerlijk Wetboek een onderzoeksplicht. Als u vraagtekens heeft bij de bouwkundige kwaliteit van de woning die u wilt kopen, moet u onderzoek (laten) uitvoeren. Een aankoopinspectie voldoet aan deze onderzoeksplicht.

Wat houdt de aankoopinspectie in?

Een aankoopinspectie is een visuele inspectie die u een beeld geeft van de bouwkundige staat van de woning die u wilt kopen. U zult daarbij van ons veel informatie over de woning krijgen. Ook maken wij een raming van de mogelijke kosten van de geconstateerde gebreken en/of onvolkomenheden. Na enige dagen ontvangt u het bouwkundig rapport. In dit rapport staan de bevindingen nog eens overzichtelijk op een rijtje. Tevens wordt hierin de bouwkundige staat van de woning omschreven.

 Veel voorkomende gebreken


De aankoopkeuring is dé manier om een miskoop en/of onverwacht hoge kosten aan herstelwerkzaamheden te voorkomen. Elke bouwperiode heeft zo zijn eigen kenmerkende gebreken. In gevels van bijvoorbeeld een doorzonwoningen komt bijvoorbeeld vaak houtrot voor en in het binnenwerk vochtdoorslag en schimmelvorming. De kosten voor herstel kunnen snel oplopen. Het opknappen van een huis pakt dan duurder uit dan verwacht. Om hier een goed beeld van te krijgen, is vakkennis onmisbaar.  

Overige voordelen inspectierapport

Als koper kunt u de informatie uit het inspectierapport bijvoorbeeld gebruiken in de onderhandelingen over de vraagprijs. Het is daarom aan te raden niet te wachten tot ná het ondertekenen van het koopcontract met het laten verrichten van een aankoopinspectie. Op dat moment bent u al te laat om met de resultaten van het keuringsinspectie het maximale uit de onderhandelingen te halen.

Indien u op het moment van tekenen van het koopcontract nog geen bouwtechnische inspectie hebt laten verrichten, kunt u in de koopakte laten opnemen dat de koop alleen doorgaat als het huis in orde is volgens de bouwtechnische inspectie. U neemt dit dan als ontbindende voorwaarde op in de voorlopige koopakte.

Verkoopinspectie:
De verkoopinspectie geeft een objectief bouwkundig beeld van de woning die u wilt verkopen. De aankoop van uw woning door de een potentiële koper wordt hierdoor versneld, omdat hij kan vertrouwen op het door een onafhankelijk keuringsbureau opgestelde rapport.

Als verkoper heeft u een informatieplicht. Dit vindt u onder artikel 17 van het Nieuw Burgerlijk Wetboek. Deze informatieplicht houdt in dat u verplicht bent kopers te informeren als uw woning niet geschikt is voor normaal gebruik. Dus alle bouwkundige gebreken moeten gemeld worden. Met onze verkoopinspectie, in combinatie met het door u in te vullen inlichtingenformulier, voldoet u aan uw informatieplicht.

Werkwijze tijdens inspectie;

U weet nu wat de verkoopinspectie inhoudt, maar waar letten we allemaal op? De inspectie is een beoordeling van de woning op basis van een visueel onderzoek op alle essentiële punten voor zover deze bereikbaar zijn onder normale omstandigheden. Indien deze toegankelijk is, wordt de kruipruimte ook geïnspecteerd (denk aan kruipluik, hoogte, waterstand e.d.). 

Tevens geven wij u dan al een mondelinge toelichting en bouwkundige tips. Onze expertise op het gebied van gebreken, herstelmaatregelen en kosten is onmisbaar om een goed beeld te krijgen van de staat van onderhoud en eventuele mankementen. Laat daarom de inspectie door een bouwkundige uitvoeren, zodat u zeker weet dat u een goed en onafhankelijk rapport van de woning krijgt.

Opleveringsinspectie:
Wat houdt een opleveringsinspectie in?

De kurk is van de fles, de dagen van spanning zijn voorbij: u heeft uw nieuwbouwhuis gekocht. U wordt door de bouwondernemer uitgenodigd voor de oplevering als het huis klaar is. In de meeste gevallen krijgt u op die dag ook de sleutels van het huis. De oplevering is een belangrijk moment. Dat is het moment waarop alle (visuele) tekortkomingen aan de woning moeten worden genoteerd. Het is daarom verstandig een onafhankelijke en deskundige bouwkundige voor de oplevering in te schakelen. Deze noteert alle tijdens de inspectie geconstateerde gebreken in een inspectierapport en zal er zo veel mogelijk op toe zien dat de tekortkomingen uit zijn inspectierapport worden overgenomen in het ’proces-verbaal van oplevering’ (de lijst die de bouwer bijhoudt tijdens de inspectie). De ondernemer is als aanbieder van de woning verplicht de waargenomen tekortkomingen te verhelpen.

Tijdens de inspectie krijgt u uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast geeft de bouwkundige u adviezen over onderhoud en uitleg over de werking van technische installaties. In een nieuwe woning zit erg veel vocht. Dat moet er uit. De bouwkundige geeft aan hoe u het beste kunt stoken en ventileren. Een goed binnenklimaat is niet alleen van belang voor de gebruikte bouwmaterialen, maar ook voor uw gezondheid.

Enkele aandachtspunten
Let goed op bij een vooroplevering. Een vooroplevering kan worden gezien als een soort generale repetitie voor de officiële oplevering. Tijdens deze vooroplevering krijgt u alvast de gelegenheid de woning te bekijken en punten door te geven die volgens u niet correct zijn. Maar omdat het nog geen officiële oplevering is, hoeft de bouwer nog niets met deze punten te doen. Wij raden u dan ook ter strengste af deze lijst met tekortkomingen te ondertekenen. Het is namelijk goed mogelijk dat er bij de laatste (herstel)werkzaamheden in de woning nog nieuwe gebreken ontstaan. Schakel een bouwkundige bij voorkeur in bij de echte oplevering en niet bij de vooroplevering.

Controle tijdens de bouw. (bouwbegeleiding)
Het is altijd spannend als u een nieuw huis koopt. En voor degene die een nieuwbouwwoning kopen is het altijd hartstikke leuk om stapje voor stapje de bouw van uw nieuwe "onroerend goed" te volgen. U neemt waarschijnlijk zelf regelmatig een kijkje. Toch kunt u als leek gemakkelijk bouwfouten over het hoofd zien of twijfels hebben over het bouwproces. En herstelling is achteraf vaak duur en soms zelfs niet meer mogelijk. Daarom is het verstandig om tijdens de bouw een controle uit te laten voeren, op deze manier krijgt u meer zekerheid over het feit dat de bouw volgens afspraak verloopt.

Wat houdt de controle in?
Elk onderdeel van het huis in aanbouw wordt door ons geïnspecteerd. Het voornaamste doel van deze controle is het tijdig signaleren van dreigende fouten. Hiervoor zijn we een copy van de contractstukken (verkoopbrochure, de technische omschrijving en de bouwtekeningen) nodig van uw nieuwe woning. We kunnen deze stukken er desgewenst op na slaan. In een verslag noteren we de bevindingen en brengen u er van op de hoogte.

Het aantal controles is afhankelijk van het te bouwen bouwwerk en met u te bepalen.

 

Interieur :

Met betrekking tot Interieur kan Hoogeslag bouw- en tekenbureau ook veel voor u betekenen.

Van ontwerp tot en met de uitvoering/montage kunnen wij u van dienst zijn. 

Door ons worden uw ideën werkelijkheid.

Een groot deel kan vaak in onze werkplaats worden gereedgemaakt. Dit heeft als voordeel dat u alleen op de montagedagen overlast heeft van personeel.

Hierbij een greep uit de werkzaamheden welke wij voor u kunnen verrichtten.

 

 • Keukenrenovatie (waarom een nieuwe keuken als de huidige is om te toveren tot een nieuwe).
 • Nieuwe keukens op maat.
 • Keukenmontage incl. het benodigde tegelwerk.
 • Kasten op maat.
 • Schuifwandsystemen.
 • Trappen.
 • Montagewerk in het algemeen.   

afbouw:

 

Met betrekking tot afbouw kan Hoogeslag bouw- en tekenbureau ook veel voor u betekenen.

Van ontwerp tot en met de uitvoering en montage kunnen wij u van dienst zijn. 

Indien noodzakelijk verzorgen wij voor u ook de nodige vergunningen en het tekenwerk.

Een groot deel kan vaak in onze eigen werkplaats worden gereed gemaakt. Dit heeft als voordeel dat u alleen op de montagedagen overlast heeft van personeel.

Hierbij een greep uit de werkzaamheden welke wij voor u kunnen verrichtten.

  

 • Kant en klare bouwonderdelen zoals dakkapellen, carports (evt als deelproduct op maat gemaakt)
 • Lambrisering (wandpanelen).
 • Plafondsystemen.
 • Hang- en sluitwerk.
 • Knieschotaftimmeringen.
 • Totaal aftimmerwerkzaamheden van woningen,  binnen- en buitenschilderwerken etc etc. 

 algemeen:

  

 • Tuinhuisjes (standaard of op maat gemaakt).
 • Blokhutten.
 • Luifels
 • Kozijn ramen en deuren.
 • Schuttingen.
 • Tuinmeubilair / zandbakken / speeltoestellen op maat.
Inloggen
hoogeslagtekenbureau.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!